Friday, April 25, 2014

Två nya böcker på bokförlaget Megafon

Jag har varit inblandad i två bokutgivningar under vintern; Någon har kidnappat golvet under dina fötter (vol. 2) av Lukas Moodysson och Det finns mer av Peter Lindforss. Bägge dessa titlar på Den Blinde Argus / Bokförlaget Megafon! Jag har skrivit förord till böckerna och även varit en slags medredaktör till urvalet av Peter Lindforss dikter.

Nu har Peters nya bok fått sin första recension av Boel Schenlaer i Tidningen Kulturen (tidigare publicerad även i nättidskriften Merkurius).

Boel tar upp en del principiellt viktiga frågor i sin recension. Hon ställer mer eller mindre explicit frågan om poeter som likt Peter debuterade under sjuttiotalet har någon plats i dagens samtidspoetiska klimat. Finns det utrymme för poeter som framförallt skriver ärligt och självprövande med en existentiellt laddad poesi? Även om deras dikter har hög kvalitet - vilket jag vill säga att det odiskutabelt rör sig om i fallet Peter Lindforss - har de svårt att bli uppmärksammade, då de inte tycks passa in i rådande trender. Samtidigt är det ju detta som är bokens styrka!

Den Blinde Argus / Megafon har sökt litteraturstöd för Peters bok.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home